PROALTUM
NASZ ZESPÓŁ
NASZ ZESPÓŁ
Nad bezpieczeństwem i dobrym samopoczuciem mieszkańców naszego domu opieki czuwa personel składający się z wysoko wykwalifikowanych pracowników, posiadających nie tylko najlepsze wykształcenie, ale także długoletnie doświadczenie. W skład zespołu wchodzą lekarze geriatrzy, szefowa opieki oraz pielęgniarki i opiekunowie, którzy całodobowo czuwają nad seniorami. Za bezpieczeństwo mieszkańców dodatkowo odpowiedzialna jest dyrekcja ośrodka.

Karolina Szuster-Kowolik
Specjalistka geriatrii, absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach. W latach 2013 – 2023 pracowała jako młodszy asystent Oddziału Geriatrii Górnośląskiego Centrum Medycznego w Katowicach, gdzie zdobywała doświadczenie zawodowe w dziedzinie geriatrii. W latach 2015 – 2023 pracowała jako asystent w Klinice Geriatrii Katedry Chorób Wewnętrznych WNoZ ŚUM prowadząc zajęcia dydaktyczne dla studentów kierunków medycznych.

Katarzyna Błasiak
Specjalistka geriatrii, absolwentka Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach. Obecnie pracuje jako młodszy asystent w Oddziale Geriatrycznym Centrum Zdrowia w Mikołowie. Chętnie poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w kursach i konferencjach, zwłaszcza dotyczących obszaru psychogeriatrii. Prywatnie mama dwójki dzieci. Wolny czas chętnie spędza aktywnie z rodziną, na świeżym powietrzu.

Anna Michalczyk Krupa – rehabilitacja
Absolwent Wyższej Szkoły Planowania Strategicznego na kierunku fizjoterapia. Kilkanaście lat doświadczeń w pracy fizjoterapeuty w przychodniach na Śląsku (Katowice, Jaworzno). Od przeszło 4 lat praca z seniorami z ukierunkowaniem na podtrzymanie i poprawianie sprawności ruchowej przy współpracy z lekarzami geriatrami. Ukończony kurs m.in. terapii czynnościowej w zespołach bólowych kręgosłupa, ćwiczenia oporowe i równoważne z zastosowaniem przyborów Thera-Band czy praktyczne aspekty wykorzystania fali uderzeniowej w fizjoterapii.

Gustaw Kwapich – szef kuchni
Absolwent liceum gastronomicznego. Pracuje w zawodzie od 1985 roku. Od roku 1992 jako szef kuchni w restauracjach i hotelach Między innymi: „Monopol”, „Divertimento” (pierwsza włoska restauracja w regionie), Hotel Holiday IN, 11 lat szef kuchni Qubus Prestige Katowice, Hotel Arsenal Palace, instruktor nauki zawodu, kilkuletni członek komisji konkursu gastronomicznego „Śląskie smaki”.